Nejlepší střediska na Silvestr v Alpách

Lyžařská střediska
03. 09. 2019
Nejlepší střediska na Silvestr v Alpách
Oslava příchodu Nového roku je pro mnoho z nás spjata s lyžováním. Dává to perfektní smysl – je zima, na horách už bývá obvykle spousta sněhu a přes svátky máme většinou volno, které je potřeba nějak využít. Kdo zažil Silvestr na horách, určitě bude souhlasit, že se jedná o velmi příjemný zážitek. Oslava Nového roku prostě tak nějak k horám patří.

 
Ovšem když už na hory, tak aby si tam člověk i důstojně zalyžoval, že? Z tohoto pohledu se může spoléhání se na naše domácí kopce vymstít – příroda je poslední roky poněkud „náladová“ a tak nejsou výjimkou roky, kdy je přes Silvestra na horách v tuzemsku teplo, prší a celkově to na svazích spíš připomíná močál než sjezdovku.

Tak kam se vydat za jistotou sněhu a kvalitní lyžovačkou? Jednoduchá odpověď – do Alp. Asi si říkáte: „Jasně, to by mě taky napadlo, ale kam? Středisek je miliarda, nedá se v tom vyznat a navíc Silvestrovské pobyty v Alpách jsou cenově někde jinde!“. Pravdou je, že Silvestr v Alpách je velmi žádané zboží, mnoho kapacit je dlouho dopředu vyprodaných a navíc jsou ceny nejvyšší z celé sezóny. Právě proto Vám přinášíme následující tipy na střediska, kde se dá zažít oslava nového roku v pohodě a za rozumnou cenu.
 

Francie

Tradiční oblast pro náruživé kaliče! Ceny jsou tu nejmírnější ze všech Alpských zemí, střediska obrovská a hory vysoké, takže sjezdovek i sněhu je zde spousta po celou sezónu, Silvestra nevyjímaje. Prověřeným střediskem s výborným poměrem cen/výkon je Vars-Risoul185 km sjezdovek, 8 snowparků a týden lyžování od 9.750 Kč/os. Na Silvestra si ve Varsu navíc můžete užít párty na sjezdovce se spoustou svařáku, jízdou s pochodněmi, slavnostní jízdou sněžných rolb a hlavně mazec ohňostrojem. Detaily k akci, ale i aktuální pohledy z webkamer na sjezdovky a stav sněhové pokrývky najdete na ofiko webu střediska Vars.com.

Velkou výhodou je právě dobrá „párty pověst“ francouzských středisek. Díky tomu si Silvestr ve Francii přijíždí užít spousta mladých lidí z celé Evropy, na každém apresski je živo a v klubech to tepe až do ranních hodin. Prostě ideální místo na pořádnou oslavu.

Silvestr ve Francii

 

Rakousko

Co by to bylo za přehled bez tradiční lyžařské velmoci? Velkou výhodou je malá dojezdová vzdálenost z ČR a perfektní technická připravenost resortů – všude je parádní pokrytí umělým zasněžováním, takže o skluznice nemusíte mít strach. Vynikající podmínky najdete ve středisku Nassfeldsuper sportovní resort má výhodu ve velké ubytovací kapacitě, takže volný apartmán se zde hledá trochu snadněji než jinde a i díky tomu je cenově přece jen o něco příznivější, než podobně velká rakouská střediska.

Cenový horor Vás nečeká ani v oblíbeném Bad Kleinkirchheimu. Zde dostává Silvestr na horách další rozměr v podobě parádních termálních lázní aneb je libo koupačku ve venkovním termálním bazénu s výhledem na Alspké vrcholky?

Silvestr v Rakousku obvykle nebývá taková divočina jako ve Francii, ale o to víc se hodí pro klidnější a rozvážnější povahy nebo pro rodinky s dětmi. A Novoroční ohňostroj tu taky bude :)

Silvestr v Rakousku

Slovinsko

Neprávem opomíjená destinace má co nabídnout i náročným klientům. Zaujmou přijatelné ceny a taky možnost zkrácených Silvestrovských pobytů, což touto dobou v jiných Alpských zemích nebývá zvykem.  Výjimkou není ani Krvavec - nejlepší středisko z celého Slovinska. Velmi příjemná je i povaha místních lidí, kteří mají s námi mnoho společného, mimo jiné zálibu v domácích pálenkách :)

Silvestr ve Slovinsku

 

Karpaty a Balkán

Alpy už vás nebaví? Chcete zažít něco výjimečného? Pak vyzkoušejte Silvestrovské zájezdy naší sesterské CK Alpina na Ukrajinu, do Bulharska nebo do našich krásných Krkonoš. Zažijete Silvestr na horách v partě pohodových lyžařů a snowboarďáků …

Silvestr v Bulharsku – 8 dní, doprava autobusem, ubytování s polopenzí, bez skipasu

Silvestr v Krkonoších na skialpech – 5 dní, vlastní doprava, ubytování s polopenzí, bez skipasu


Tak na co čekáte? Honem obvolat parťáky, vybrat ubytko a pak hurá na hory. Silvestr v Alpách nemusí být pouze zábava pro pár vyvolených, stačí se obrátit na nás. Pojeďte oslavit Silvestra v Alpách s CK PUXtravel 😊