Báječné tipy na rodinnou dovolenou v Rakousku s dětmi

Lyžařská střediska
24. 08. 2018
Báječné tipy na rodinnou dovolenou v Rakousku s dětmi
V Rakousku naleznete desítky velkých i malých zimních středisek. Každé z nich je schopno poskytnout vyhovující zázemí pro rodiny s dětmi. Které resorty jsou však ty nejlepší? Vybrali jsme pro vás 3 oblasti, ve kterých se vaše rodinná dovolená stane nezapomenutelným zážitkem.

Kreischberg rodinná zábava kousek za hranicemi

Výhodou Kreischbergu je relativně snadná dopravní dostupnost, vždyť leží pouhých 385 km od Brna. Středisko má novou infrastrukturu, kde páteřní lanovky tvoří rychlé sedčky nebo kabinové lanovky. Celkem zde najdete 40 km sjezdových tratí. V Kreischbergu si děti užijí například na dráze pro snowtubing dlouhé 200 metrů, větší ocení možnost vyzkoušení měřeného slalomu mezi 20-ti brankami nebo měření rychlosti. Na vzdálenosti cca 100 metrů je vaším úkolem dosáhnout maximální rychlosti. Ti nejlepší to rozjedou až na 80 km/h. Velmi příjemné je zde i ubytování - Ferienpark. Moderní apartmány pro celou rodinu s možností vstupu do velkého bazénu, který je součástí komplexu. Plávání po lyžování je dokonalý relax a připraví tělo na další den na sjezdovce. Kreischberg je zkrátka dosud naplno neobjevený poklad Alp kousek za hranicemi.

 

Lyžování pod legendárním Dachsteinem

Lyžařské středisko Dachstein West je neprávem opomíjená destinace. Svojí polohou kousek od hranic, příjemnými a rozmanitými sjezdovkami a krásným okolím je předurčen k tomu, stát se ideálním místem pro rodinnou dovolenou na lyžích.

Celá oblast Dachsteinu leží v krásné krajině Solné komory, v Horním Rakousku. Je to kouzelná krajina s velmi bohatou a dlouhou historií je plná jezer, hor a krásných vesniček a v roce 1997 byla zapsána na listinu Světového dědictví UNESCO.

Sjezdovky jsou zde většinou modré (29%) a červené (65%), a jsou rozmístěné v pahorkaté krajině s řídkým porostem, takže žádné úzké koridory v hlubokém lese nebo větrem bičované pláně.Délka sjezdovek je menší, často je to okolo 1 km. Najdete tu ale i delší trasy, které většinou vedou až dolů do údolí. Hlavními centry střediska jsou údolní vesničky Gosau a Russbach. Odtud jezdí nahoru na hřeben sedačkové lanovky a jedna kabinka. 

Díky nenáročné konfiguraci terénu a prostorným a pohodlným sjezdovkám je středisko velmi příjemné pro rodiny s dětmi. Najdete tu dětské parky i vleky s vlastní cvičnou loukou. Pro malé lyžaře je zde i speciální skicrsová dráha, měřený slalomový úsek nebo třeba dětský klub s hlídáním.

Dostatšečně bohatá a pestrá je i nabídka polyžařského vyžití. Sportovní areál v Gosau nabízí možnost zaplavit si v 25 m bazéně nebo třeba zajít do sauny a posilovny. V okolí je několik historickým pamětihodností a muzeí, hodně oblíbené jsou i procházky malebnou zimní krajinou nebo okolo jednoho z několika jezer. Kapitolou sama pro sebe je bezesporu gastronomie. Místní restaurace jsou už odjakživa testovány nejnáročnějšími gurmány a splní ta nejnáročnějsí kritéria.


 

Slunečná perla Korutan - Nassfeld

Středisko plné sluníčka až na samotném jihu Rakouska, které se nachází vzdušnou čarou do 100 km od břehu sředozemního moře. To je korutanský Nassfeld, který se v posledních letech hodně zaměřuje na rodiny s dětmi. Celý areál je doslova prošpikován překvapeními pro děti. Speciálně upravené dobrodružné lesní cesty pro děti, funslope s jednoduchými překážkami, které vzbuzují nadšení u dětí i jejich rodičů. Sledujte cedule s označením "Nice Surprise" a těště se na další překvápko.

Hodně příjemným bonusem je také lyžování pro děti do 10-ti let ve vybraných termínech zdarma. Odrostlejší mládež určitě zaujme zdejší snowpark. Najdete zde příjemné ubytování například v penzionu Oberlach, který se hodí i pro větší skupiny díky společenské místnosti s možností výčepu českého piva. V Nassfeldu se rádi chlubí všelijakými nej - dokonce zde naměřili i největší počet hodin slunečného svitu v průběhu zimní sezóny z celých Alp. To už rozhodně stojí za návštěvu.

Ať už pojedete do Rakouska kamkoliv, vězte, že na děti jsou připraveni opravdu všude. Jen větší střediska mají tu výhodu, že kromě dětských školek a světů nabízejí pestřejší vyžití v podobě různých aktivit mimo sjezdovky. Poraďte se s námi. Pomůžeme vám vybrat vhodné středisko i ubytování tak, abyste za své peníze dostali opravdové maximum.